Om os

Historien om os

Zoologisk fuglepark er i dag en privat Zoologisk Have grundlagt af Frank Friis Nielsen i 2003, hvor han for første gang slog dørene op for publikum. Frank, der er tømrer af profession, havde altid haft en drøm om at få sin egen ZOO. Siden han var 6 år har fugle været en stor del af hans liv, og derfor blev det naturligvis i første omgang til en fuglepark.

Der gik flere års arbejde forud før dørene kunne åbnes for publikum. Da Frank Friis Nielsen og hans hustru overtog ejendommen i 1993 var den 70.000 kvm grund bare en flad kartoffel- og jordbærmark uden vegetation, og de allerførste volierer rummede de fugle, Frank havde med sig.

Den nuværende store frodighed med høje træer, buske og blomster, som gæsterne oplever i dag, er plantet med håndkraft og vokset op i årenes løb i takt med at Zoologisk fuglepark fik flere og flere fugle.

Ved åbningen var der Tropehallen og receptionsområdet, en række rummelige volierer til papegøjerne og en samling volierer til mindre fugle omkring privatboligen. År for år er der så bygget flere til, og dyrebestanden er vokset i samme takt. Det har altid været sådan, at knapt er et anlæg indviet og taget i brug før planerne for det næste er på vej til at blive realiseret. Frank og staben omkring ham arbejder løbende på at virkeliggøre nye ideer og forbedringer for både dyr og besøgende i parken.

I 2008 fik fugleparken den længe ønskede ZOO-status, og den blev godkendt som en ZOO på lige fod med de mere kendte haver i Danmark. Fuglene er stadig i overtal, men flere og flere pattedyr, krybdyr og fisk indtager parken. Frank Friis Nielsen arbejder hen mod, hvilke dyrearter at der skal være oplevelser for alle uanset hvilke dyrearter, der nu interesserer dem mest.

Frank Friis Nielsen og det øvrige personale nyder at formidle deres viden om dyrene til de besøgende, bl.a. når Frank Friis Nielsen med stort engagement viser slangerne frem.

Der har været mange udfordringer undervejs, men med stædighed, 80 timers arbejde om ugen året rundt, samt utallige frivillige hjælpere i årenes løb, er det lykkedes at klare skærene.

Flere og flere får øjnene op for den betydning Fugleparken har fået for lokalområdet. I 2016 fik Zoologisk fuglepark således prisen for årets Turismeerhverv i Gribskov Kommune, og i 2015 blev det til en flot andenplads til Frank Friis Nielsen ved en afstemning om Folkets Kulturpris 2015 i Gilleleje.

Da parken er privatejet er der ikke mulighed for at komme i betragtning til de midler staten hvert år afsætter til uddeling blandt zoologiske Haver. Så selvom flere og flere finder vej til fugleparken, er det stadig et kapløb for at få de økonomiske ender til at nå sammen. Her er alle de frivillige hjælpere og store som små sponsorer med til at få det hele til at løbe rundt. Det gælder fra den enkelte gæst til pengestærke fonde, som giver bidrag efter evne. Uden dem ville Zoologisk fuglepark ikke have eksisteret i dag.